* Herballon - Esküvő * Sopron, Lackner Kristóf utca 20. * nyitva: hétköznap 9-18h * szombat/vasárnap: zárva * telefon 99/781-851 *

Kérdése van? Hívjon minket! +36-99/ 781 851

Bérlési feltételek

Bérlési / vásárlási feltételek:

Bérlés vagy vásárlás:

Webáruházunkban lehetőséged van bizonyos termékeket kibérelni, más termékeket pedig megvásárolni. Az egyszer használható, vagy a teljesen egyedileg készített, méretezett, vagy névre szóló termékeket csak megvásárolni tudod. A bérlés és vásárlás feltétele is a webáruházban történő regisztráció.
A webáruházban minden terméknél egyértelműen feltüntettük, hogy mi a bérelhető és mi a megvásárolható termék. Lehetőséged van egyszerre megvásárolható és bérelhető termékekre is rendelést leadni.
Abban az esetben, ha szeretnéd a megvásárolt termékeket előbb megkapni, kérünk, hogy a bérelhető kellékektől külön rendelésben add le a rendelésedet.

Csak abban az esetben rendelj bérelhető és megvásárolható kelléket egyben, ha együtt szeretnéd megkapni a kétféle terméktípust.

Ha szeretnéd igénybe venni bérelhető kellékeinket, az alábbiakat kérjük tőled:

  1. Minden bérléssel kapcsolatos információ olvass el ezen az oldalon és a rendelés leadása közben! Kérjük, hogy tájékozódj az oldalunkon a bérlés feltételeiről.
    2. Kövesd nyomon, figyeld a rendelésedet email-ben kiküldött értesítéseink által, egészen addig amíg vissza nem adtuk a kauciót.
    3. Kérjük, hogy tartsd aktuálisan a rendelésedet. Jelezd nekünk, minél előbb, ha valamire még sincs szükséged, amit foglaltál nálunk, hogy átadhassuk a terméket a várólistát ügyfeleinknek.
    4. Kérünk, hogy tarts be a lemondási, módosítási, szállítási, visszaszállítási határidőket, segítsd ezzel, hogy másokat is ki tudjunk szolgálni, ők is megkaphassák, amire szükségük van.
    4. Kérünk, hogy óvd kellékeink állagát, vigyázz rájuk, eredeti állapotában szolgáltasd vissza nekünk, hogy mások is használhassák, megkaphassák, amit megrendeltek. 

Szállítási lehetőségek:

Bérelt termékeink általában csak személyes átvétellel szállíthatók, azoknál a termékeknél, ahol csak személyes átvétel lehetséges, ezt külön feltüntetve megtalálod a termék leírásában. A Sopron, Lackner Kristóf u. 20. szám alatti üzletünkben lehetséges a termékek átvétele. Ha ti nem tudtok érte jönni, lehetőség van arra is, hogy helyszíni kivitelezéssel kérjetek tőlünk dekorációt, ebben az esetben kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, és egyedi árajánlatot adunk a részletek egyeztetése után.

A megvásárolható termékek esetében személyes átvételre is lehetőségetek van a Sopron, Lackner Kristóf u. 20, szám alatti üzletünkben, illetve futárszolgálattal (MPL) is kérhetitek a termékek elküldését. 

Bérlés menete, határidők, foglalás, visszaigazolás:

A megrendeléshez szükséges, hogy regisztrálj a webáruházban, így biztosan meglesz minden szükséges adatunk hozzád.

Ha bérelni szeretnéd kellékeinket, amint tudod mit szeretnél, add le a rendelésed. A megrendelés során kérünk, hogy add meg a dátumot, amikor szeretnéd a termékeket elvinni. A rendelés leadás után először egy „Feldolgozásra vár” státuszú automatikus visszaigazolást küldünk, mely csak arról biztosít téged, hogy megérkezett hozzánk a megrendelésed.

A foglalás után minden esetben visszaigazoljuk, hogy rendelkezésre áll-e az adott kellék az általad megadott dátumra. Ha esetleg lefoglalták már mindet, akkor eldöntheted, hogy várólistára szeretnél-e kerülni, ebben az esetben amint felszabadul termékeinkből a megfelelő mennyiség, átfoglaljuk neked.

Amennyiben a kért termék rendelkezésre áll a megadott dátumra, küldünk egy „Előjegyzésbe vettük” státuszú visszaigazoló e-mailt. Ezután egyeztetjük, hogy mekkora előleg/foglaló befizetése lesz szükséges a bérlés, foglalás megvalósulásához, majd küldünk egy díjbekérőt, amely alapján lehetőséged lesz a kért előleget/foglalót elutalni. Amikor beérkezett az előleg a számlánkra, akkor kapod meg „Visszaigazolva” státuszú e-mailt, ekkor már lefoglaltuk a termékeket számodra a visszaigazoláson szereplő dátumra

Bérlés időtartama:

A bérlési idő azon a napon indul, amikor elszállítod a termékeinket, és ettől a naptól számítva maximum 3 munkanapig tart, vagyis legkésőbb 3 munkanapon belül vissza kell szolgáltatnod a termékeinket. Ez azt jelenti, hogy ha pénteki vagy szombati rendezvényre béreltél kellékeket, akkor azokat a rendezvény hetén csütörtökön tudod elvinni, és hétfőn kérjük visszahozni. Kérjük, tarts be a határidőket, hogy más is megkaphassa a rendelését. Abban az esetben, ha kicsúszol a határidőből, sajnos minden további napra kötbért kell felszámolnunk, hiszen így nem tudjuk előkészíteni, tisztítani…stb. és így a következő megrendelőnek biztosítani a bérelt termékeket.
Ha előre tudod, hogy csak később tudod visszahozni a kellékeket, akkor dupla alkalomra béreld ki, vagyis foglalnod kell a következő hétvégre is, hogy ne foglaljuk le másnak azt a kelléket, ami nem fog hozzánk időben visszaérkezni. Így, ha nem tudod hétfőn visszahozni, akkor foglald le előre két hétvégére, ebben az esetben dupla ciklusra bérled, tehát duplájára növekszik a bérleti díj is.

Lehetőséged van a kellékeket helyszíni kivitelezéssel is megrendelni tőlünk, ezt azonban csak adott távolságon belül tudjuk vállalni. Ha kivitelezéssel együtt szeretnél dekorációt kérni, vedd fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott ajánlatot küldünk egyeztetés után.

Kellékeink nagy számban állnak rendelkezésre, de a foglalások folyamatosak, így minél előbb foglalsz, annál biztosabb, hogy foglalni tudjuk számodra. A rendezvény időpontjának azonban 12 hónapon belül kell lennie, ezen túl nem tudunk foglalni neked, kérjük, térj vissza hozzánk, ha 12 hónapon belül leszel. 

Foglalt mennyiség:

Bérlés esetén az nem probléma, ha még nem tudod a végleges létszámot, mennyiséget, jellemzően ez az utolsó napig változik. Módosítani bármikor lehet, ehhez annyit kérünk, hogy a szóba jöhető maximális létszámra, darabszámra add le a rendelést. Ez azért fontos, mert lefelé bármikor módosíthatjuk a darabszámokat, de felfelé csak akkor tudunk változtatni, ha nem foglaltuk már le másnak a választott kellékeket.

Vásárlási határidők:

Megvásárolható termékeinknél feltüntetjük az átfutási időket, illetve visszaigazoláskor egyeztetjük a várható határidőt, amely a megvásárolni kívánt terméktől függ.
A készleten rendelkezésre álló termékeinket akár pár napon belül is megkaphatod, a grafikai termékek esetén a látványterv jóváhagyásától függően néhány hét az átfutási idő, a nem készletes termékeinknél pedig a rendelési idők a mérvadók.
Vásárlás esetén a megadott darabszámot juttatjuk el neked, kérünk, hogy ezeknél a termékeknél alaposan gondold, számold át, hogy milyen mennyiségre van szükséged. Egyedi termékeinknél, ha már elindult a gyártás, a darabszámokat csökkenteni nem tudod, pótlást viszont természetesen kérhetsz hozzá.

Rendelés lemondás bérlés esetén:

Ha úgy alakult, hogy szeretnéd bérelt termékekere vonatkozó rendelésedet lemondani, akkor kérünk, hogy e-mailben küld el nekünk a lemondás részleteit, hogy a rendelés egészét vagy csak egy részét szeretnéd-e lemondani. Az átvétel napja előtti napig lehetőséged van lemondani a rendelést. Kérünk, vedd figyelembe, hogy az előleg, amit befizettél az átvétel napja előtt 14 nappal foglalóvá válik, vagyis, ha az átvétel napja előtt 14napon belül mondod le a rendelésedet, akkor a befizetett – akkor már – foglaló nem jár vissza. Ha az átvétel napja előtt 14 napnál korábban mondod le a rendelésedet, akkor az előleget visszaadjuk.

Fontos, hogy ha nem veszed át, az nem egyenlő a szerződés lemondásával, vagyis ha nem mondod le, annak anyagi kötelezettsége van!

Amennyiben a lemondás a bérlés megkezdésének (átvétel) napján, esetleg azon túl érkezik, vagy nem vetted át a rendelést, úgy a bérleti díj 100%-át számlázzuk ki. Ennek az az oka, hogy ha a befoglalod a kelléket, de nem viszed el, akkor másnak nem tudjuk kiadni, ez pedig nekünk kárt okoz.
Természetesen előfordul, hogy mégsincs szükség a termékre, vagy más kellékre módosul a rendelés. Ez nem probléma, de ezek néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve nem az átvétel napján derülnek ki, tehát kérünk, hogy mindenképpen időben módosítsd, vagy mondd le a rendelésed.

Rendelés lemondás vásárlás esetén:

Vásárlás esetén díjmentes lemondásra csak abban az esetben van lehetőséget, ha az átvétel napja előtt 14 napon belül lemondod a rendelést. Saját grafikai termék esetén, akkor tudsz rendelést lemondani, ha még nem kezdtük el a szerkesztést. Ezt minden esetben egyedileg egyeztetjük veled.
Grafikai szerkesztés megkezdése esetén attól függően, milyen stádiumban tart a rendelésed elkészítése, szerkesztési díjat számolunk fel, ha pedig már nyomtatásra került az anyag, akkor sajnos fel kell számolnunk a teljes költséget. Kérünk, hogy ezeknél a termékeknél alaposan gondold, számold át, hogy milyen mennyiségre van szükséged. Egyedi termékeinknél, ha már elindult a gyártás, a darabszámokat lefelé nem tudod módosítani, pluszban viszont tudsz hozzárendelni.

Várólista

12 hónapra előre tudsz bérelhető terméket foglalni nálunk. Ha el is fogyott a kellék, amit szerettél volna, később lehet, hogy újra elérhető lesz, mivel az aktuális rendelések módosulásával felszabadulhatnak foglalások. Ezért, ha már elfogyott a kívánt mennyiség, attól még érdemes várólistára kerülnöd. Megrendelésed leadása után lefoglaljuk a termékeket számodra és visszaigazoljuk a kellékek elérhetőségét. Visszaigazoláskor kiderül számodra, hogy tudjuk-e adni a kelléket, vagy várólistára tudunk-e helyezni. Akkor eldöntheted, hogy szeretnél-e listára kerülni. Ha felszabadul az adott kellék, azt jelezzük a várólistán következő megrendelőnek. Ha kérted várólistára helyezésed, de úgy alakul, hogy mégsem lesz szükséged az adott termékre, kérjük, jelezd felénk, hogy meggyorsítsuk a várólista kezelését és felajánlhassuk mielőbb annak, akinek még aktuális az érdeklődése

Rendelési minimum, bérleti díj és kaució, fizetési feltételek:

Minimumrendelés nincs, a rendelkezésre álló készlet erejéig bármilyen mennyiséget megrendelhetsz, illetve megvásárolhatsz tőlünk.

Bérlés esetén:

Bérlés esetén előleget/foglalót kérünk.
A bérleti díjat (a foglaló levonásával) előre utalással, vagy készpénzben tudod fizetni üzletünkben a kellékek elszállításakor. Ezzel egyidőben, a rendelés értékének megfelelő mértékű kauciót is felszámolunk. Ha a kellékek megsérülnek vagy hiányoznak az adott termék értékét a kaucióból vonjuk le, illetve, ha a kauciós összegen felül keletkezik kár, akkor azt még pluszban számlázzuk. Bérelhető termékeink minegyikénél megtaláljátok a termékadatok között a kaució értékét és a pótlási díjat is.
A termékek hiánytalan, sérülésmentes visszaszállításával a kaució összegét utalással fizetjük vissza 10 napon belül.
A megrendelésed akkor válik hivatalossá, ha befizeted a kiszámolt előleget. Az előleget (a foglalás időpontja előtt 14 napon belül foglaló) előre utalással tudod befizetni, ehhez előzetesen küldünk egy díjbekérőt, ami alapján elutalhatod az összeget. A megrendelés attól kezdve él, hogy beérkezett hozzánk az előleg.

 Vásárlás esetén:

Megvásárolt termékek esetén fizetni előre utalással, vagy utánvéttel, személyes átvétel esetén készpénzben tudsz. Egyedi, kifejezetten a részedre készített termékek esetén előleg befizetését kérjük, hiszen ezeket az egyedi termékeket másnak nem áll módunkban értékesíteni, kizárólag neked készülnek. Kérünk, hogy rendeléskor ezt vedd figyelembe, alaposan gondold át, hogy mire van szükséged mielőtt leadod a rendelésedet.

Fontos, hogy pontosak legyenek az adataid:

 A rendelésed érdekében fontos, hogy olyan adatokat adj meg, melyeken el is tudunk érni!

Alapvetően emailben kommunikálunk, hogy mindennek legyen írásos nyoma. Ha rossz e-mail címet adsz meg, nem kapod meg a visszaigazolásunkat, vagy egyéb rendeléssel kapcsolatos üzenetünket.
Ha rossz telefonszámot adsz meg, nem biztos, hogy egyeztetni tudunk veled sürgős esetben, vagy a futár nem fog megtalálni a csomaggal, így meghiúsulhat a rendelésed!

 A Megrendelő az, aki a felelősséget vállalja a bérelt kellékeinkért. A felelősséget mindig a Megrendelő vállalja, ez nem ruházható át más személyre, vagyis más nevében nem lehet megrendelést leadni (pl., ha esküvő szolgáltató az ügyfele nevében ad le rendelést. Ez esetben az esküvői szolgáltató lesz a Megrendelő, az Ő adatait várjuk).

Rendelés módosítása:

Ha módosítani szeretnéd a rendelésed, e-mailben keress meg minket pontos adatokkal, névvel, dátummal, és a módosítandó tételekkel, akár töröltetni szeretnél belőle, akár bővítenéd a rendelésed, lehetőség szerint arról az e-mail címről, amelyet a regisztrációkor megadtál. Kérünk, hogy ne adj le új rendelést a webáruházon keresztül, hanem vedd fel velünk a kapcsolatot.

Amit bérlés esetén visszavárunk tőled:

 Bérlés esetén kérünk, hogy a csomagolásokat, dobozokat, zsákokat, amiben tőlünk kapod a termékeket, ne dobd ki! Minden csomagolást és segédeszközt visszavárunk, amivel a kellékeket kaptad! Dobozok, tekercsek, zsákok, tokok, vállfák…stb! Annak érdekében, hogy elkerüld a kaucióból történő levonást, kérünk, hogy mindent úgy hozz vissza, ahogy megkaptad, annak dobozában, zsákjában, csomagolásában!